Βασιλική Κούργια

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity


Eξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές όπως:

 • Νευρική Ανορεξία
 • Νευρική Βουλιμία
 • Ψυχογενής Παχυσαρκία


Βιογραφικό

 • 2005

  Από τον Σεπτέμβριο του 2005 συστεγαζόταν και εξασκούσε το επάγγελμα της στο γραφείο του Διατροφολόγου - Διαιτολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα.
 • 2006

  Το έτος 2006 και για ένα χρόνο συνεργάστηκε με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, με την ομάδα παχυσαρκίας του χειρουργού κ. Γρηγορόπουλου.
 • 2011 μέχρι και σήμερα

  Από το 2011 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στο Νέο Ηράκλειο, Πολυτεχνείου 11, με την επωνυμία “Diet for you“.
 

Σύμβουλος Διατροφής


Στο διάστημα όλων αυτών των ετών που εργάζεται ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος συνεργαζεται συστηματικά ως σύμβουλος διατροφής σε γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής.

 
 

Συμμετοχή σε ενημερωτικές εκπομπές


Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ενημερωτικές εκπομπές της κρατικής, ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνικής παραγωγής, όπως: Star Channel, Antenna, ALPHA, NET, ALPHA-Radio, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

 
 

Ομιλίες


Συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες και συνέδρια ως ομιλήτρια που αφορούν διατροφικές συμπεριφορές ενηλίκων και παιδιών, παιδικής παχυσαρκίας, ανθρώπων με προβλήματα οστεοπόρωσης.

 
 

Αρθρογραφία


Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά: Vita, Αρμονία, Διατροφή Health & Wellness, Metro, καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες: www.metro.gr, www.Diatrofi.gr, www.multisport.gr, www.eid.org.gr.

 
 

Σεμινάρια / Συνέδρια


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέματα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας», «Εισαγωγή στις Διατροφικές Διαταραχές», «Αδηφαγική Διαταραχή και Παχυσαρκία», «Όρια του Επαγγελματικού Ρόλου μεταξύ Διαιτολόγου και Πελάτη», «Πρόληψη Εφηβικής Παχυσαρκίας» και τέλος την Διατροφική – Ψυχοεκπαιδευτική Προσέγγιση στην Χρόνια Παχυσαρκία « Πέρα από τη Δίαιτα». Επίσης, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν νέες εξελίξεις στη διατροφή και την παχυσαρκία. Η επιμόρφωση της συνεχίζεται συστηματικά με συνέδρια και σεμινάρια διατροφής και ψυχολογίας.

 
 

Το Σεπτέμβρη του 2014 συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε περιοχές ‘αγονης γραμμής που αφορούσε σωματομετρήσεις σε ενήλικες και παιδιά και ενημέρωση σχετικά με την προώθηση της υγιεινής διατροφής ενηλικών και παιδιών.

 
 

Διαιτολογικό Ιατρείο